GEANTSATHOIS

De 3 redenen waarom je naar het FIFA wereldkampioenschap voetbal moet kijken

De FIFA World Cup is het beroemdste en meest bekeken sportevenement ter wereld. Het brengt mensen van over de hele wereld bijeen om hun respectieve nationale teams te steunen, bier te drinken en tegen hun tv te schreeuwen. Of je nu een voetballiefhebber bent of gewoon geïnteresseerd in deze sport, je moet dit jaar naar de FIFA World Cup kijken. Hier zijn 3 redenen waarom je naar deze wedstrijden moet kijken:

Het is het grootste sportevenement ter wereld.

De FIFA World Cup is het grootste sportevenement ter wereld, zowel qua aantal deelnemers als qua aantal toeschouwers. Alleen al de eindwedstrijd zal naar verwachting een potentieel tv-publiek van 1,2 miljard mensen trekken. Tijdens het gehele toernooi zullen er ongeveer 3,4 miljard mensen naar de wedstrijden kijken, in persoon of op TV. Dit betekent dat meer dan een derde van de wereldbevolking naar de wedstrijden zal kijken. Alleen religieuze evenementen zoals de Ramadan en Kerstmis zijn dingen waar meer mensen aan mee doen of aandacht voor hebben dan het WK.

Je ziet de beste spelers ter wereld spelen.

Er doen 32 landen mee aan het WK. In totaal spelen er ongeveer 750 spelers uit deze 32 landen mee aan dit toernooi. Of je nu fan bent van een bepaald team of niet, dit is je kans om de beste spelers ter wereld te zien. Van Cristiano Ronaldo tot Lionel Messi, die misschien wel de beste spelers aller tijden zijn. Zij, samen met vele andere grote spelers, zullen deelnemen aan de wedstrijden van het WK Qatar. Je krijgt de kans om veel van de topspelers van de wereld in actie te zien, door mee te spelen in de wedstrijden van hun team of door ze te bekijken tijdens de trainingen van hun team.

Samenkomen met vrienden en Familie

Naar de wedstrijden kijken met vrienden en familie, ongeacht uit welk land je komt, is altijd een goede manier om een band met anderen op te bouwen. Als jij en je vrienden of familie twee verschillende teams steunen, is dit een geweldige kans om te zien wie het beste zijn land kan steunen, en een kans om een wk poule te maken met elkaar. Wat wereldkampioenschappen betreft, deze laatste werd gekenmerkt door tegenvallers. Als een team dat je steunt vroegtijdig wordt uitgeschakeld en een ander team dat je niet steunt het toernooi wint, kun je altijd zeggen “wij waren tenminste beter dan die en die”.